Vladimir Poetin

11. mrt, 2015

Zoals beloofd een blik op Vladimir Poetin. Natuurlijk zijn we niet geïnteresseerd in zijn sportieve en/of kunstzinnige bagage. Nee, we zijn gewoon een beetje bang voor hem. En de vraag luidt: is dat terecht?  Als ik hem voor de geest haal zie ik hem enigszins verlegen maar toch macho over zo’n sovjetrood lopertje lopen. Beetje naar binnen gekeerde blik, net een grijs kevertje. Daar zijn we niet bang voor, toch? Maar we willen wel weten wáár hij naar toe gaat, het blijft een kevertje!

Zijn Mercurius die de boodschapper voor de hersens is, staat conjunct met Saturnus en Neptunus. Hij denkt in Aardetinten. Een hoger liggend aspect vormt Mercurius met Mars en Pluto, het wordt al wat agressiever, maar zolang hij blijft sporten wordt daar wel aan voldaan. Dan is er het Jupiter Pluto vierkant, een nogal gelijk hebberig aspect dat met die Jupiter in Stier voor de centen gaat zorgen. Tot zover is er mee te leven, maar Uranus in Kreeft vierkant op de constellatie rond Mercurius kan gevaarlijk zijn. Sadam Hussein had Zon conj. Uranus.  Uranus is een vreemde snuiter met rare denkbeelden. Kortom, we mogen best wel een beetje bang voor hem zijn.

Als we de primaire progressies even de toekomst in volgen dan zien we dat op 1/1-2018 Neptunus pr. over zijn radix Mars gaat. (De hele Mercurius constellatie gaat er 1 gr/jaar overheen) Neptunus over Mars maakt dat ons zelfbeeld onduidelijk wordt en alle gedaanten kan aannemen. Gevaarlijk puntje daar bij een van de machtigste mensen van de wereld.