24. mrt, 2015

Tekst

Angela Merkel  * 17/7-1954 (tijd onbekend)

Wonderlijke samenloop: vanmorgen stond ze op een krantenfoto, oog in oog met de Griekse premier Tsipras. Wat zien ze aan elkaar, vroeg ik me af en wat zie ik? Wat kunnen we eigenlijk toch weinig zien aan elkaar. Twee doodgewone mensen die je dagelijks op de Breestraat kan tegenkomen en die hier het ‘spel der reuze beslissingen’ spelen. Wat weten ze, wat kunnen ze weten en hoeveel moet je weten om er een redelijke beslissing uit te peuren? Onmogelijke vragen; laten we maar even naar de horoscoop kijken.

17/7, een beladen datum, de MH17 stortte op die dag neer en vandaag nu dat ongeluk met een Airbus van Germanwings; een vreemd toeval.

Er zijn meer toevalligheden te zien door deze horoscoop: zie de driehoek Mars, Pluto en Neptunus, waar zagen we zoiets nog meer? Bij Poetin, Hillary Clinton en Netanjahu. Het zijn niet exact dezelfde aspecten maar ze dragen eenzelfde karakter en dat karakter heeft met macht en misleiding te maken.

Verder laat de horoscoop een mooi bestraalde Mercurius zien waarbij de conjunctie met Jupiter voor politiek-denken staat, verder ontvangt Mercurius een mooi aspect van Venus en Saturnus. Je kan haar met recht om een boodschap sturen.

Dat ze in haar studie voor exact koos heeft te maken met Zon conjunct Uranus en de Maan in Waterman. Eigenlijk is deze moederlijke Kreeft een echte Waterman en ook dat was niet direct aan haar te zien!