8. aug, 2015

Tekst

Donald Trump   * 14/6-1946   (tijd onbekend)

Daar stonden we toch even verbaasd naar te kijken zoals die Trump daar te keer ging. De eerste indruk was dat er een steekje aan hem los is. En na wat geGoogle bleek dat waar te zijn, hij is goed voor $ 4 miljard! Een kijkje in de horoscoop bevestigde dat ook nog eens. Zon conjunct Uranus opp. Maan. Uranus is die zeer eigenaardige god uit de Griekse mythologie. Astrologisch staat hij bekend om zijn bijzondere invallen en zijn talent om uitvindingen te doen. Een eigenschap die ook is toegeschreven aan Maan Uranus verbindingen en Trump heeft beide! Bovendien staat de gelukkige hand van Jupiter daar bovenop. Zo’n man is net zomin conservatief als democraat. Vraag is of zo iemand president van de VS ‘mag’ zijn. Dat hield ons de ganse dag bezig.

In het verschuivende machtsevenwicht in de wereld (Pluto in Steenbok) lijkt het er op dat een democratische wereld nog ver weg is. De lakens worden nog immer door oligarchische machten bepaald. Geen kwaad woord van Obama, maar tussen die jongens is hij te aardig. Zo’n Trump is daar meer op zijn plaats. Ook Hillary heeft daar niets te zoeken. Dus voor het evenwicht in de wereld is Trump niet verkeerd. Tel daarbij op dat de Mars van Poetin tegenover de Zon van Trump staat en Poetins Saturnus cs op Trumps Jupiter; een prachtig staaltje kosmisch evenwicht. De grote baas van China, Xi Jinping is een dag na Trump jarig dus die begrijpen elkaar ook aardig.

Een ander punt is dat Trumps primaire Zon na 8/11-2016 (verkiezingen VS) van teken wisselt (hij gaat iets anders doen, bv president worden) én Pluto pr. gaat over zijn Jupiter. Dat laatste aspect bevestigt zijn gelijk en zijn macht. We zijn weer eens aan de goden overgeleverd.