Jeroen Dijsselbloem

10. dec, 2016

Jeroen Dijsselbloem  * 29/3-1966  (tijd onbekend)

Vorige presentatie juli 2015

Wat moet je daar nu van zeggen? Het meest valt zijn geweldige Mercurius (communicatie/denkvermogen) op; Mercurius conjunct Saturnus in oppositie met de Pluto Uranus conjunctie, waarop ook nog een driehoek staat van Neptunus en een vierkant van Jupiter. Een ijzersterke Mercurius dus waarop hooguit vanuit Jupiter een slordigheidje is te verwachten. Dan daarbij een daadkrachtige Mars-conjunctie met de Zon. We mogen blij zijn met zo’n minister. Jammer dat we zijn geboortetijd niet hebben want dan was mogelijk zijn mitella te verklaren geweest. Wel schoten me even door het hoofd de ontstoken voet van Balkenende, de voorruit van Teeven en in de verte schemeren nog ergens de krukken van Wellink, dus die ‘niks-aan-de-hand’ mitella draagt hij niet voor niets. Verder doe ik een stap opzij voor een helderziende die zich boog over de geboortegraad van Dijsselbloem:

“Een man staat op een hoge plaats met gekruiste armen en zijn hoofd rechtop”.

Zijn uitleg: Dit duidt op een persoon met moed en zelfvertrouwen. Iemand, die een krachtige vriend of een geduchte vijand kan zijn. In gevaar is hij koel en beheerst, te allen tijde moedig en niet zelden ten prooi aan trots en zelfingenomenheid. Meestal bereikt hij zijn doel door zijn vermetelheid en positiviteit. In dienst van anderen is hij dikwijls aanmatigend. Hij is onder dwang rusteloos omdat hij de vrijheid liefheeft. Hij veracht hulp en is soms te trots om die van een ander aan te nemen.

Het is een graad van trots.

10/12-16   Vandaar dat ook wij trots mogen zijn op zijn uitspraak dat populisme zijn oorzaak vindt in de bankencrisis! Waren we even kwijt, we begonnen al te denken dat het onze eigen schuld was.